Za in proti, zavod za kulturo dialoga vabi na konferenco o aktivnem državljanstvu in politični participaciji, ki bo potekala v sredo, 23. aprila 2014, od 10.00 do 16.00 ure v Mestnem muzeju v Ljubljani.

Program bo razdeljen na tri glavne sklope, v prvem bodo kritično analizirali pojem aktivnega državljanstva, v drugem se bodo spraševali o pomembnosti in načinih politične participacije, ki so se v Sloveniji razvili v zadnjem letu. Zadnji del konference bo namenjen premisleku o sodelovanju na volitvah v Evropski parlament in drugih načinih participacije na evropski ravni.

Razpravljali bodo Nataša Šip (Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji), dr Miro Cerar (Pravna fakulteta), Luka Mesec (IDS), Simon Brežan (Gibanje za pravično družbo), Urška Breznik (Infopeka), Eva Vrtačič in Filip Dobranič (Danes je nov dan), Tine Bele (ISKRA), predstavniki gibanja SILA, predstavniki Četrtne skupnosti Maribor, Sašo Miklič, aktivist …

Organizatorji prosijo, da svojo udeležbo na konferenci potrdite na dogodku na facebooku strani ali preko elektronske pošte. Program in ostale informacije si lahko pogledate na www.zainproti.eu.

Vir: CNVOS, 14. 4. 2014

(Skupno 24 obiskov, 1 današnjih obiskov)