Center za varnejši internet SAFE-SI (www.safe.si) vabi šole, učitelje in ravnatelje, da se v februarju 2012 pridružite praznovanju meseca varne rabe interneta pod sloganom »Raziskujmo internet skupaj, in to varno!”. Osrednja pozornost bo letos namreč namenjena povezovanju generacij in spodbujanju medgeneracijskega dialoga, sodelovanja ter izmenjavi izkušenj in znanj o varni rabi interneta med mladimi in njihovimi starši, starimi starši in učitelji.

Mladi nas starejše pogosto prekašajo pri uporabi različnih tehnoloških naprav, storitev in rešitev in tu se lahko od njih marsikaj naučimo, manjka pa jim življenjskih izkušenj za modro presojo, odgovorno ravnanje in pravilne odločitve pri uporabi tehnologije in morebitnih zagatah povezanih s tem in tu jim lahko pomagamo starejši s svojimi izkušnjami in znanji. Oboji lahko torej veliko pridobimo iz takega dialoga.

V Centru za varnejši internet SAFE-SI so pripravili paket različnih delavnic, predstavitev in aktivnosti za delo v razredu z učenci pa tudi starši, ki ga pridobite tako, da se registrirate na njihovi spletni strani.

Po registraciji boste na vaš elektronski naslov prejeli dostop do:

  • »online paketa« za učitelje s predlogi delavnic, aktivnosti, predstavitev za delo v razredu,
  • pasice oz. spletnega bannerja za umestitev na šolsko spletno stran: »Praznujemo Dan varne rabe interneta, 7. 2. 2012«
  • interaktivnega zemljevida Slovenije, ki bo prikazoval vse šole podpornice Dneva varne rabe interneta

Vabljeni ste, da sami organizirate svoj dogodek, na katerega povabite otroke in njihove starše in stare starše. Lahko pripravite tehniški ali kulturni dan, delavnico, debato, posvet, srečanje ali kakršnokoli drugo aktivnost, kjer bo omogočeno sodelovanje in izmenjava znanj o varni rabi interneta med mlajšo in starejšo generacijo. Za izvedbo različnih aktivnosti na šolah boste imeli na voljo ves mesec februar 2012.

Vir: SAFE-SI po e-pošti

(Skupno 5 obiskov, 1 današnjih obiskov)