Ambasadorja zdravja Challe Salle in Melani Mekicar sta se 30. 3. 2023 udeležila dogajanja v okviru Svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici.

Družila sta se z mladimi in jih nagovarjala k zdravemu in aktivnemu življenju. Zaradi velikega števila mladih obiskovalcev je ta dan v Planici že nekaj let zapored razglašen kot dan brez alkohola, ambasadorja pa sta jih nagovarjala tudi s sloganom »Dim je mim’«.

Challe Salle je slovenski javnosti poznan po zdravem in športnem življenjskem slogu. V Planici je tako z odra nagovarjal in pozival obiskovalce, naj sledijo načelom zdravega življenja, naj »športajo«, se gibljejo ter se zabavajo tako kot on – brez alkohola in kajenja.  V pozivu k aktivnemu in v gibanje usmerjenemu življenju, se mu je pridružila tudi Melani Mekicar, ki je opozarjala, da je skrb za duševno zdravje pomembna in neločljivo povezana s športom.

Ambasadorjema so se pridružili tudi slovenski športniki, naši skakalci, ki podpirajo njuna sporočila in s svojim zgledom spodbujajo mlade k življenju s čim več gibanja in športa.

Ministrstvo za zdravje v sklopu kampanje Ambasadorji zdravja in pod sloganom »Zdravje za vse« pripravlja številne obiske ambasadorjev v osnovnih in srednjih šolah z namenom spodbujanja zdravega življenjskega sloga in krepitve duševnega zdravja mladih.

Vir: MZ, 30. 3. 2023

(Skupno 8 obiskov, 1 današnjih obiskov)