Vabljeni k branju zanimivih člankov v drugi številki InfoNet Newsletter, kot so Zagotavljanje kakovosti v kvalifikacijskih ogrodjih (Quality assurance in qualifications frameworks, Bernadette Brady), Poučevanje za raznolikost (Teaching for Diversity, Tomas Sokolovsky) in Druga možnost – Sistemski razvoj osnovnega izobraževanja odraslih (The “Second Chance”– Systemic development of elementary practice based adult education, Katarina Popović).

Kot novost velja omeniti sodelovanje med revijo LLinE (Lifelong Learning in Europe) in InfoNet-om. LLinE, številka 1/2013, je prvi izdelek tega sodelovanja. Revija v letošnji prvi številki prinaša odgovore na vprašanje, kaj je v izobraževanju in politiki potrebno spremeniti, da bi zaustavili naraščanje brezposelnosti mladih. Glavni članek revije je edinstven pregled brezposelnosti mladih v 18 evropskih državah. Del članka je z opisom stanja brezposelnosti mladih v Sloveniji (How big is youth unemployment currently in your country? Slovenia) napisal sodelavec ACS, mag. Peter Beltram.

Dopisniki InfoNeta so od izida prve številke glasila InfoNet Newsletter v februarju objavili 20 novih člankov. Ogledate si jih lahko na spletni strani InfoNeta.

Vir in več informacij: ACS, 25. 4. 2013

(Skupno 15 obiskov, 1 današnjih obiskov)