9. februarja smo praznovali Dan varne rabe interneta pod sloganom “Prispevaj k prijaznejšemu internetu tudi ti!”, 16. marca pa bodo na Arnesu začeli s četrto izvedbo tečaja o varni rabi interneta in naprav, na katerem boste pridobili znanje, ki vam bo pomagalo uresničiti slogan, ki je odzvanjal v preteklem mesecu.

Arnesovega brezplačnega spletnega tečaja o varni rabi interneta in naprav, ki je namenjen predvsem zaposlenim v izobraževanju in vsem, ki jih tovrstna problematika zanima, se je v letu 2015 udeležilo več kot 1.600 uporabnikov. Tako velik interes je izjemen tudi v evropskih okvirih. Tudi tokrat boste aktivnosti prilagajali svojim željam in potrebam in se znotraj tečaja izobraževali takrat, ko vam bo to najbolj ustrezalo.

Na izobraževanju se boste seznanili s pastmi, ki jih prinašajo internet in sodobne tehnologije in izvedeli, kako se pred njimi lahko zaščitite. Spoznali boste, da na spletu morda objavljate več, kot si želite in se seznanili z vplivom sodobnih tehnologij na zdravje in okolje. Kraja gesel, virusi, »phishing«, spletne prevare, družbeni mediji in zasebnost, spletno vrstniško nasilje, odvisnost od spleta oz. tehnologij – to je le nekaj tem, s katerimi se boste na izobraževanju lahko podrobneje seznanili in posledično splet uporabljali varneje.

Udeleženci, ki boste uspešno zaključili spletni tečaj, boste prejeli Mozillino značko »Pametni uporabnik interneta«, če se boste poleg tega udeležili še delavnice v živo, pa tudi potrdilo o udeležbi na izobraževanju v trajanju 16 ur.

Vir in več informacij: ARNES, 4. 3. 2016

(Skupno 20 obiskov, 1 današnjih obiskov)