Federaciji ArnesAAI se je kot ponudnik storitev priključil servis Web of Science (WoS), kateri omogoča dostop do multidisciplinarnih bibliografskih baz podatkov z indeksi citiranosti: Science Citation Index Expanded (SCI-EXPANDED), Social Sciences Citation Index (SSCI) in Arts & Humanities Citation Index (A&HCI). Vključujejo podatke iz okrog 10.000 najbolj prestižnih in vplivnih znanstvenih revij na svetu za obdobje od leta 1970 dalje.

Servis Web of Science je dostopen profesorjem, raziskovalcem, študentom in drugim zaposlenim v institucijah, ki so vključene v konzorcij uporabnikov WoS. Do zdaj je bila za dostop potrebna registracija IP-naslovov računalnikov pri  Institutu informacijskih znanosti v Mariboru (IZUM), od zdaj naprej pa lahko upravičeni uporabniki dostopajo tudi preko ArnesAAI prijave, ki ni vezana na lokacijo dostopa. Tako je omogočen dostop do baz podatkov s katerekoli lokacije z internetno povezavo.

Pri prijavi je potrebno izbrati “avtentikacijo Shibboleth” (angl. Shibboleth authentication), izbrati federacijo ArnesAAI in domačo organizacijo ter vpisati uporabniško ime in geslo.

Vir: Arnes, 8. 4. 2011

(Skupno 34 obiskov, 1 današnjih obiskov)