Na 11. mednarodni konferenci SIRikt se je 19. in 20. aprila zbralo več kot 800 učiteljev, ki so v treh tematskih sklopih, Raziskovalci lastne prakse, Igrifikacija in Digitalni razkorak, iskali ideje in priložnosti za nadgradnjo poučevanja s pomočjo IKT.

Na konferenci tudi o programu SIO-2020

Arnesova misija SIRikt se je začela z nagovorom direktorja Marka Bonača, nadaljevala pa s predstavitvijo dobrih praks s strani učiteljev, dogodkom, ki je bil posvečen programu SIO-2020, zanimivim predavanjem o zasvojenostih od sodobnih tehnologij, medijski pismenosti in varnosti na spletu ter Arnesovih storitev.

Dijaki so skrbeli za prenos v živo

Luka, Laura, Aljaž, Mitja, Žan in Sebastjan, dijaki četrtega letnika Srednje šole za oblikovanje Maribor, so pod vodstvom učitelja Dejana Paske in s pomočjo strokovnjakov z Arnesa omogočili ogled plenarnih predavanj v živo. Prenos v živo lahko posnamete in objavite tudi sami na portalu Arnes Video in na lastni spletni strani.

Dijaki so med konferenco ustvarili tudi video, v katerem so ujeli zanimivo konferenčno dogajanje.

Konferenco je skozi lečo fotoaparata spremljal fotograf Žiga KoritnikFotografije si lahko ogledate na profilu Arnesa na Facebooku.

Preberite še:

SIRikt so organizirali Zavod RS za šolstvo, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Arnes, Center za poklicno izobraževanje, Šola za ravnatelje, in CMEPIUS.

Vir: Arnes, 24. 4. 2018

(Skupno 31 obiskov, 1 današnjih obiskov)