Na spletišču Arnes je objavljena novica o pričetku Arnesovega tečaja o varni rabi interneta in naprav, ki bo 11. marca 2015 in je namenjen zaposlenim v izobraževanju ter vsem, ki jih tovrstna problematika zanima.

Na tečaj se že danes lahko prijavite prek Spletnih skupnosti na portalu SIO, geslo za vstop v tečaj pa je mooc2015 (podrobnejša navodila). V primeru težav z vpisom na tečaj se za pomoč lahko obrnete na podpora(at)sio.si.

IKT je v osnovnih in srednjih šolah, na fakultetah in v vrtcih prisoten na vsakem koraku – od e-dnevnika, do uporabe sodobnih tehnologij v učilnicah. Kljub temu pa nam pogosto primanjkuje znanj, kako te tehnologije uporabiti varno. Na primer – ali se znamo zaščititi pred krajo lastnega gesla za e-dnevnik? Arnesov brezplačni tečaj (navodila za prijavo), se začne 11. marca 2015. Na njem boste osvojili digitalne kompetence, povezane z varno rabo interneta in sodobnih tehnologij (evropski kompetenčni okvir DIGCOMP). Tečaj bo potekal tri zaporedne tedne.

Na tečaju se boste po posameznih tednih seznanili z:

  • zaščito naprav (11. 3.);
  • zaščito zasebnosti in digitalne identitete (18. 3.);
  • zaščito zdravja in okolja (25. 3.).

Znotraj posameznega tedna vas čakajo sledeče dejavnosti: ogled kratkih video posnetkov, dodatno branje in aktivnosti, pogovor s kolegi in reševanje kvizov (navodila za prijavo).

 Celotna novica

(Skupno 19 obiskov, 1 današnjih obiskov)