Evropska komisija je novembra 2009 z Odločbo Sveta o Evropskem letu prostovoljnih dejavnosti za spodbujanje aktivnega državljanstva (2011), razglasila leto 2011 za Evropsko leto prostovoljnih dejavnosti za spodbujanje aktivnega državljanstva.

V petek 3.12.2010 je potekala slovesnost ob mednarodnem dnevu prostovoljstva in ob začetku Evropskega leta prostovoljstva 2011, ki ga je pod geslom Bodi prostovoljec, spreminjaj svet! v imenu Vlade Republike Slovenije odprla ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs. Predsednik Državnega sveta Republike Slovenije mag. Blaž Kavčič je na slovestnosti skupaj s predsednikom Zveze društvenih organizacij Slovenije Janezom Matohom podelil tradicionalne plakete Državnega sveta najzaslužnejšim prostovoljkam in prostovoljcem za leto 2010. Na dogodku so bili predstavljeni tudi ambasadorji Evropskega leta prostovoljstva 2011.

Omenjeni dogodek predstavlja pričetek celega niza aktivnosti (konference, okrogle mize in posveti, izmenjave izkušenj in dobrih praks, izvedbe študij, informativne in promocijske kampanje ter izmenjave prostovoljcev po državah članicah Unije), ki bodo prispevale v prihodnjem letu k povečanju ozaveščenosti velikega pomena prostovoljskega dela za blaginjo družbe.

Več informacij o evropskem letu prostovoljstva v Sloveniji in koledarju predstavitev najdete na spletni strani Ministrstva za javno upravo.

Vir: MVZT, 3. 12. 2010

(Skupno 7 obiskov, 1 današnjih obiskov)