11. novembra 2015 znova pričenjajo z izvedbo Arnesovega tečaja o varni rabi interneta in naprav, ki je namenjen zaposlenim v izobraževanju ter vsem, ki jih tovrstna problematika zanima.

Na tečaj se že lahko prijavite prek Spletnih skupnosti na portalu SIO, geslo za vstop v tečaj pa je mooc2015 (podrobnejša navodila). V primeru težav z vpisom na tečaj se za pomoč lahko obrnete na podpora(at)sio.si.

Pametni uporabnik internetaIKT je v osnovnih in srednjih šolah, na fakultetah in v vrtcih prisoten na vsakem koraku – od e-dnevnika, do uporabe sodobnih tehnologij v učilnicah. Kljub temu pa nam pogosto primanjkuje znanj, kako te tehnologije uporabiti varno. Na primer – ali se znamo zaščititi pred krajo lastnega gesla za e-dnevnik? Arnesov brezplačni tečaj (navodila za prijavo), se začenja novembra 2015. Na njem boste osvojili digitalne kompetence, povezane z varno rabo interneta in sodobnih tehnologij (evropski kompetenčni okvir DIGCOMP). Tečaj bo potekal tri zaporedne tedne. Nova gradiva in naloge bodo objavljene enkrat tedensko, aktivnosti znotraj tedna pa sami lahko izvajate, ko imate čas, saj bodo tako videi kot gradiva dostopni ves teden.

Vir in več informacij: Arnes, oktober 2015

(Skupno 14 obiskov, 1 današnjih obiskov)