Na slovenskem izobraževalnem omrežju poročajo o uspehih slovenskih dijakov in dijakinj na treh mednarodnih olimpijadah.

Na 33. Mednarodni biološki olimpijadi so pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) naše barve zastopali Urban Bauk (Gimnazija Poljane), Ema Šuligoj (Gimnazija Tolmin), Urh Šarlah (I. gimnazija v Celju) in Marija Snežna Benedičič (Zavod sv. Stanislava, Škofijska klasična gimnazija). V hudi konkurenci več kot 250 dijakinj in dijakov iz 66 držav je ekipa osvojila tri medalje. S svojim znanjem so si Urban, Marija in Ema prislužili bronasta odličja.

Pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) in Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani (FKKT) so Slovenijo na 54. Mednarodni kemijski olimpijadi zastopali trije dijaki in ena dijakinja – Dane Jemc (Gimnazija Škofja Loka), Matej Nastran (Gimnazija Škofja Loka), Patrik Potočnik (Gimnazija Škofja Loka) in Nina Cankar (Gimnazija Kranj). Dane, Matej in Patrik so si s svojim znanjem priborili bronasta odličja, Nina pa častno omembo.

Pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) so v konkurenci 52 ekip sestavljenih iz več kot 200 tekmovalcev iz 38 držav Slovenijo na 19. Mednarodni lingvistični olimpijadi zastopale dijakinje Vita Korošin in Katja Andolšek (obe Gimnazija Bežigrad) ter Alja Šlenc (Gimnazija Kranj) in dijak Rok Tadej Brunšek (Šolski center Velenje, Gimnazija). Vita, Katja in Rok so si s svojim znanjem priborili bronasta odličja.

Vir in več informacij: SIO, 20. 7. 2022, 22. 7. 2022 in 3. 8. 2022

(Skupno 56 obiskov, 1 današnjih obiskov)