Raziskava z naslovom Leaving education early: putting vocational education and training centre stage obravnava pojav zgodnjega opuščanja izobraževanja in usposabljanja ter ukrepe poklicnega izobraževanja in usposabljanja, ki prispevajo k zmanjšanju tega problema. Raziskava je objavljena v dveh delih.

Prvi zvezek (Volume I: investigating causes and extent) obravnava kvantitativne podatke, da bi bolje razumeli obseg zgodnjega opuščanja izobraževanja in usposabljanja. Analizira mehanizme za spremljanje predčasnega opuščanja šolanja na nacionalni in evropski ravni; preučuje poklicno izobraževanje in usposabljanje in posamezne dejavnike trga dela ter tiste dejavnike v zvezi s posameznikom in njihovim družinskim ozadjem, ki prispevajo k temu pojavu.

Drugi del (Volume II: evaluating policy impact) obravnava ukrepe na področju poklicnega izobraževanja in usposabljanja, ki prispevajo k reševanju zgodnjega opuščanja izobraževanja in usposabljanja – bodisi s preprečevanjem osipa in/ali s ponovno vključitvijo v izobraževanje in usposabljanje.

Vir: ACS, 17. 1. 2017

(Skupno 33 obiskov, 1 današnjih obiskov)