Predstavništvo Evropske komisije v Republiki Sloveniji in Urad Vlade RS za komuniciranje vas vabita na dogodek v izvedbi Centra Evropa z naslovom: »Evropa 2020 – za sodoben trg dela, boljšo izobrazbo in manj revščine«, ki bo v petek, 3. decembra 2010, ob 10. uri v Centru Evropa na Dalmatinovi 4 v Ljubljani.

Voditelji držav članic so junija letos potrdili gospodarsko strategijo za prihodnje desetletje “Evropa 2020”, s katero naj bi Unija dosegla ‘pametno, trajnostno in vključujočo’ rast. Eden izmed pomembnih ciljev strategije je tudi »vzpostavitev sodobnega trga dela, ki bo bolj odziven in vključujoč ter bo omogočal več boljših zaposlitev«. Z ukrepi na tem področju si Unija skupaj z državami članicami prizadeva zagotoviti 75 odstotno stopnjo zaposlenosti žensk in moških v starosti med 20. in 64. letom, dvigniti izobrazbeno stopnjo državljanov in zmanjšati revščino.

Posvet bo namenjen seznanjanju nevladnih in drugih organizacij s predvidenimi ukrepi, ki naj bi Uniji in Sloveniji pomagali dosegati zastavljene cilje in spodbudili okrevanje po gospodarski in finančni krizi.

Sodelovali bodo:

  • Andrej Beloglavec, Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji,
  • Jana Poljak, Služba vlade za razvoj in evropske zadeve,
  • Magda Zupančič, Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve in
  • Anamarija Slabe, Inštitut za trajnostni razvoj.

Razpravo bo povezovala Tina Michieli iz CNVOS – Zavoda Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij. Posvetovanje bo mogoče spremljati tudi v živo prek spletne strani www.center-evropa.si.

Udeležba na dogodku je brezplačna, vendar vas prosijo, da prisotnost potrdite na telefonski številki (01) 438 22 70 oziroma na e-naslovu info@center- evropa.si.

Vir: CNVOS in Center Evropa

(Skupno 23 obiskov, 1 današnjih obiskov)