Ena od dejavnosti Centra je tudi organizacija srečanj, ki združujejo ljudi, ki se ukvarjajo s problematiko šolskega polja, in na katerih odpirajo razprave o različnih strokovnih vprašanjih ter vprašanjih šolskih politik. Seminar šolskega polja so tematska srečanja vabljenih slovenskih raziskovalcev. Srečanja so se začela spomladi 2001.

Vabijo vas na prvi Seminar Šolskega polja v novem študijskem letu, ki bo jubilejno (Deseta obletnica Seminarja šolskega polja). Na prvem seminarju v tem letu bodo pozornost namenili inovacijam v didaktiki in učnim strategijam, še zlasti v kontekstu izobraževanja učiteljev, ter monografiji na to temo, Facilitating Effective Student Learning through Teacher Research and Innovation (*.pdf), ki je v uredništvu izr. prof. dr. Milene Valenčič Zuljan in doc. dr. Janeza Vogrinca nedavno izšla v založbi Pedagoške fakultete UL. Na povabilo sta se urednica in urednik prijazno odzvala ter obljubila uvod v seminar. Prepričani so, da bo njunemu uvodu kot običajno sledila živahna razprava, v kateri bomo skupaj z našima gostoma postavljali vprašanja in iskali odgovore.

Vljudno vas torej vabijo (vabilo v pdf), da se jim pridružite v četrtek, 21. oktobra 2010 na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani.

Vir: CEPS, 14. 10. 2010

(Skupno 18 obiskov, 1 današnjih obiskov)