Center za študij edukacijskih politik vabi (pdf) na seminar Šolskega polja, na katerem se boste srečali še z enim uveljavljenim gostom iz tujine. Tokrat nas bo obiskal prof. dr. Gert Biesta (Univerza v Luksemburgu, Luksemburg; do konca 2012 Stirling University, UK), avtor vrste odmevnih knjig in člankov o edukacijskih teorijah in politikah, kot na primer Learning Democracy in School and Society (Rotterdam: Sense, 2011); Making Sense of Education: Fifteen Contemporary Educational Theorists in Their Own Words (Dordrecht: Springer, 2012); The beautiful risk of education (Boulder, CO: Paradigm Publishers; 2013 – v tisku), itd. Njegovo uvodno predavanje nosi provokativen naslov Good Education in an Age of Measurement in se navezuje na njegovo monografijo iz leta 2010 (London: Pergamon Publ.).

Po predavanju bo kot običajno potekala razprava, v kateri boste kot po navadi skupaj z našim gostom postavljali vprašanja in iskali odgovore.

Seminar bo potekal v angleščini v četrtek, 21. februarja 2013 ob 17. uri v sobi 026 na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani, Kardeljeva pl. 16, Ljubljana.

Vir: CEPS, 15. 2. 2013

(Skupno 9 obiskov, 1 današnjih obiskov)