Na spletišču ACS-a je z dne 1. 9. 2014 objavljeno sporočilo za javnost o prispevku, objavljenem v reviji LLinE – Slovenija v drugem krogu držav v raziskavi PIAAC.

“Slovenija je med državami, ki so se mednarodni raziskavi PIAAC (http://piaac.acs.si/index.html) pridružile v drugem krogu. Pričakovanja so visoka, saj je minister za izobraževanje dr. Jernej Pikalo mnenja, da bodo rezultati raziskave podlaga za reformo izobraževalnega sistema”, piše mag. Jasmina Mirčeva z ACS-a v članku (Second round perspectives – Slovenia prepares for PIAAC), objavljenem v reviji LLinE.

V članku so predstavljena pričakovanja slovenskih oblikovalcev politik, izobraževalnih ustanov in strokovnjakov. Je bila to prednost ali slabost, da je Slovenija v drugem krogu držav? Slovenski politiki poudarjajo, da je raziskava tako zelo pomembna za državo, da ji pripisujejo pomen nacionalnega projekta. Opisana je tudi empirična komponenta raziskave PIAAC z vrsto tematskih študij, ki služijo kot analitična komponenta raziskovanja, kar je edinstveno za Slovenijo.

(Skupno 11 obiskov, 1 današnjih obiskov)