CNVOS je 4. 1. 2010 Ministrstvu za šolstvo in šport posredoval pripombe na predloga Zakona o javnem interesu v mladinskem sektorju in Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o mladinskih svetih Slovenije.

 

Na spletni strani CNVOS je zapisano:

“CNVOS je 4. 1. 2010 Ministrstvu za šolstvo in šport posredoval pripombe na predloga Zakona o javnem interesu v mladinskem sektorju in Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o mladinskih svetih Slovenije. Ugotavljajoč, da se s predlogom Zakona o javnem interesu … bolj ali manj le uzakonja dejansko stanje ter da ima predlog predvsem programski in ne normativen značaj, je bilo ministrstvu predlagano, da ga ponovno celovito pretehta in šele nato nadaljuje s postopkom sprejema.

V primeru, da se bo ministrstvo vseeno odločilo, da nadaljuje s postopkom sprejemanja zakonov v obstoječi obliki, pa smo ob nekaterih drugih popravkih predlagali tudi spremembo, s katero bi preprečili zaenkrat predvideno diskriminacijo zavodov in ustanov pri podeljevanju statusa mladinske organizacije. Na podlagi zmotne domneve, da je demokratično upravljanje možno edino znotraj članskih organizacij, je namreč aktualni predlog takšen status predvidel samo za društva.”

Vir>>CNVOS

 

Več>> Celotno besedilo CNVOS pripomb

(Skupno 18 obiskov, 1 današnjih obiskov)