Center RS za poklicno izobraževanje je osvojil nagrado netko za spletno stran mojaizbira.si.  Nagrado so mu podelili žirantje Netko natečaja, ki se odvija v okviru Gospodarske zbornice Slovenije. Spletna stran je nastala v sodelovanju z javnimi in zasebnimi partnerji ter v izvedbi agencije ENKI, ki je že tretje leto zapored osvojila naziv spletna agencija leta.

MOJAIZBIRA.SI
Netko zmagovalec 2014/ Digitalni nastop državne in javne uprave
Netko finalist 2014/ Mediji in informativni projekti
Netko finalist 2014/ Najbolj prijazna vsebina za otroke

Cilji:
Na enem mestu zagotoviti preprost in učinkovit dostop do informacij, ki so v pomoč bodisi pri odločanju o nadaljnji poklicni, izobraževalni in s tem tudi življenjski poti, bodisi pri opravljanju vloge dobrega svetovalca:
1.    Pomoč osnovnošolcem zadnje triade.
2.    Pripomoček za svetovalne delavce.
3.    Pripomoček za starše, ki otrokom svetujejo pri izbiri poklica.
4.    Platforma za predstavitev poklicev, šol in programov.

Opis:
Portal Mojaizbira.si obsega najpomembnejše informacije o poklicih in izobraževanju. Učencem, dijakom, staršem, odraslim v izobraževanju in svetovalcem pomaga s podatki, ki so predstavljeni na enostaven in pregleden način, poleg tekstovnih opisov pa je na voljo tudi preko 350 video predstavitev poklicev.
Omogoča preprost in učinkovit dostop do zbranih informacij, ki bi jih sicer iskali po številnih drugih spletnih straneh. Spletno mesto se osvežuje sproti iz baz podatkov Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Andragoškega centra Slovenije, Obrtne zbornice in Zavoda RS za zaposlovanje (posebnost projekta je v doseženi ravni interoperabilnosti med različnimi proračunskimi porabniki). Podatke o šolah pa sproti samostojno dopolnjujejo vse srednje šole v Sloveniji, kar ima kapilaren učinek skozi celotno šolstvo. Poleg navedenih v projektni ekipi sodeluje še Zveza tabornikov Slovenije in Biotehniški izobraževalni center Ljubljana, ki v vsebinskem smislu zagotavljata neposreden stik s temeljno ciljno skupino te spletne strani.
Portal, katerega uporabniško izkušnjo so v agenciji ENKI zasnovali na podlagi analiz in testiranj potreb ciljnih skupin, bo mladim in njihovim staršem v veliko pomoč pri odločanju o nadaljnji poklicni poti, za svetovalce pa uporabno orodje pri svetovalnem delu. Pri tem kot veliko odgovornost štejemo, da je Moja izbira v času obstoja postala de facto centralna točka za informiranje učencev in šolskih svetovalcev glede karierne orientacije.

URL: www.mojaizbira.si

Več informacij:

Miha Lovšin
Vodja projekta mojaizbira.si
Središče za kurikul in svetovanje

Center RS za poklicno izobraževanje
Kajuhova 32 U
SI-1000 Ljubljana

t: 01 586 4220
f: 01 542 2045
mailto:
http://www.cpi.si

(Skupno 11 obiskov, 1 današnjih obiskov)