Jubilejni, petnajsti Kulturni bazar prinaša bogat program strokovnega usposabljanja. Skoraj petdeset dogodkov na ta dan udeleženkam in udeležencem omogoča, da si program oblikujete po svojih potrebah in željah. Pripravljajo ga Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje ter Zavod RS za šolstvo. Izvršni producent je Cankarjev dom v Ljubljani. Projekt nastaja v sodelovanju z več kot tristo profesionalnimi kulturnimi ustanovami in ustvarjalci z vseh področij kulture.

Osrednja tema Kulturnega bazarja 2023 je Ustvarjalnost za trajnostni razvoj. Ob predavanjih, predstavitvah, delavnicah, razstavah in pogovorih se bomo spraševali, kaj je trajnostni razvoj, kako ga razumemo v polju kulture in umetnosti, kakšno mesto imata kultura in umetnost pri ustvarjanju trajnostne prihodnosti, kaj je in bo v prihodnje sploh vredno vedeti in znati ter kaj in kako poučevati za prihodnost?

Usposabljanje je namenjeno strokovnim delavkam in delavcem ter študentkam in študentom z različnih področij (vzgoje in izobraževanja, kulture, kmetijstva in prehrane, zdravstva, sociale, okolja in prostora …).

E-prijava je odprta do vključno 24. marca 2023.

Vir in več informacij: MVI, 13. 2. 2023 in CPI, 13. 2. 2023

(Skupno 39 obiskov, 1 današnjih obiskov)