Za mladinsko delo so vprašanja, v čem mladi vidijo smisel, kaj jim povzroča veselje, kaj jih dejansko zanima, ključnega pomena. Živimo v času, ko se v vsakdanji kulturi mladih odpirajo številna vprašanja na področju motiviranosti. 

Ali v prostoru mladinskega dela obstajajo možnosti za kompenzacijo primanjkljajev, ki jih mladi doživljajo na poti odraščanja in osamosvajanja? Ali poznamo dinamiko in pomen procesov (psiholoških, družbenih) za razumevanje trenutnega stanja med mladimi?

To so vprašanja in izzivi, s katerimi se bomo ukvarjali na dnevu Erasmus+: Mladi v akciji, ki bo potekal 9. maja 2018, med 14.00 in 17.00 uro, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Na predavanju »MLADI generacije Z: kdo so in kaj jih motivira« bo dr. Albert Mrgole, psiholog, sociolog, družinski terapevt in Imago partnerski terapevt, spregovoril o motivacijskih procesih mladih, ki izhajajo iz dinamike medsebojnih odnosov v času odraščanja. 

Sledila bo okrogla miza “Nič o mladih brez mladih. Kaj pa, ko mladi nimajo interesa za sodelovanje?”, na kateri bodo sodelovali strokovnjaki z različnih področij, tako iz mladinskega sektorja kot tudi širše. Skupaj bomo iskali odgovore na vprašanja, povezana s spodbujanjem motivacije mladih, doseganju mladih ter vlogo mladinskih organizacij in organizacij za mlade pri tem.

Program je na voljo tukaj

Prijavnica je na voljo na: https://goo.gl/forms/2kcm3sLUDQBmReBh1Rok za prijavo je 3. maj 2018!

Vabljeni!

Predavanje in okrogla miza sta organizirana kot javni del sicer zaprtega celodnevnega dogodka Dan Erasmus+: Mladi v akciji, ki bo upravičencem programa Erasmus+: Mladi v akciji ponudil priložnosti mreženja, učenja in iskanja skupnih odgovorov v povezavi s tematikami, pomembnimi za program in izvedbo projektov, hkrati pa bodo lahko med seboj izmenjali izkušnje in si tako omogočili kakovostnejšo izvajanje svojih projektov.

Vir: MOVIT, 19. 4 .2018

(Skupno 15 obiskov, 1 današnjih obiskov)