29. aprila je evropski dan medgeneracijske solidarnosti. Ustvarjalci Festivala za tretje življenjsko obdobje so sklenili ta dan obeležiti s prav posebnim dogodkom, ki se bo odvijal 5. maja 2011 s pričetkom ob 10. uri, na ploščadi pred Maximarketom.

Dan medgeneracijskega sodelovanja sovpada tudi s prvo obletnico ustanovitve Gibanja za medgeneracijsko sodelovanje, katerega pobudnik je Inštitut Hevreka! s svojimi partnerji. Gibanje k kateremu so pristopile številne vladne in nevladne organizacije, izobraževalne ustanove in posamezniki, se zavzema za obuditev sodelovanja med različnimi starostnimi skupinami, ki je bila v preteklosti glavni gradnik družbe, danes pa zaradi hitrega tempa življenja, zamira.

5. maj bo posvečen prav obuditvi sodelovanja med mladimi in starimi. Na številnih stojnicah se bodo predstavile različne organizacije, ki s svojimi programi skrbijo za večjo povezanost starejših in mlajših. Tako boste lahko spoznali delo Dnevnega kulturnega centra Ljubljana, Srednje zdravstvene in Srednje vzgojiteljske šole Ljubljana, Doma starejših občanov Tabor in mnogih drugih. Med sprehodom med stojnicami se boste lahko okrepčali z golažem, prelistali revijo Vzajemnost in si ogledali zanimiv kulturni program na odprtem odru. Imena nastopajočih naj zaenkrat še ostanejo skrivnost, organizatorji pa obljubljajo, da se bo prav za vsakega našlo nekaj zanimivega.

Za nakupovalce v Maximarketu so pripravili tudi prostovoljsko akcijo »Ti meni zgodbo, jaz tebi vrečko«, kjer bodo mladi prostovoljci pomagali starejšim pri zlaganju in prenašanju nakupljenega do avtomobilov ali doma, starejši pa bodo v zameno delili z mladimi življenjske modrosti.

Vir: CNVOS, 29. 4. 2011

Preberite tudi: Izjava sveta za solidarno sožitje ob evropskem dnevu medgeneracijske solidarnosti, MDDSZ, 29. 4. 2011

(Skupno 20 obiskov, 1 današnjih obiskov)