Na Institutu “Jožef Stefan” vsako leto v mesecu marcu organizirajo tradicionalne Dneve Jožefa Stefana, saj 24. marca praznujejo obletnico rojstva velikega slovenskega znanstvenika, Jožefa Stefana. Dneve Jožefa Stefana zaključijo z dnevom odprtih vrat, ki bo letos v soboto, 24. 3. 2012. Pričeli bodo ob 9. uri, zadnji obisk pa bo možen ob 13. uri. Zaradi velikega zanimanja za obisk so dan odprtih vrat razširili na teden odprtih vrat. Po predhodni najavi na IJSsobiski@ijs.si bo tako obisk možen tudi od 19. 3. – 23. 3. 2012.

Vendar dan odprtih vrat ni edina možnost za ogled Instituta. Vsi zainteresirani si lahko, ob predhodni najavi, zanimivosti Instituta “Jožef Stefan” ogledajo katerikoli četrtek v letu, in sicer v laboratorijih na Jamovi cesti kot tudi na Reaktorskem centru, kjer oglede omogoča in organizira Informacijski center za jedrsko tehnologijo (ICJT).

Vsi obiski Instituta so brezplačni, saj želijo vzpostaviti pristen stik šolstva z znanostjo. Več si lahko preberete na www.ijs.si/ijsw/DOV. Lahko nam tudi pišete na elektronski naslov: IJSobiski@ijs.si.

Vir: ZRSŠ

(Skupno 32 obiskov, 1 današnjih obiskov)