Vlada RS je oktobra 2012 sprejela sklep, da vsak tretji petek v mesecu novembru razglasi za dan slovenske hrane. Ta dan bo letos v petek, 20. novembra.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano bo skupaj z ministrstvoma za zdravje ter za izobraževanje, znanost in šport tudi letos s sodelujočimi partnerji ta dan obeležilo z aktivnostmi, ki bodo spodbujale razmišljanje in delovanje državljanov v smeri še večjega poseganja po lokalno pridelani hrani ter zdravemu načinu prehranjevanja. Mednje sodi tudi projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je bil že štiri leta zapored uspešno izveden.

Ministrstvo vabi župane in županje, da obeležijo letošnji dan slovenske hrane in se 20. novembra udeležijo zajtrka z otroki v vrtcu ali osnovni šoli ter na ta način podprejo že znan projekt Tradicionalni slovenski zajtrk. S tem podprajo skupna prizadevanja in otrokom ter širši javnosti sporočajo kako pomemben je zdrav jutranji obrok iz lokalnega okolja.

Vir: Združenje občin Slovenije, 9. 11. 2015

V petek, 20. 11. 2015, bodo na Pedagoški fakulteti obeležili dan slovenske hrane. Študenti gospodinjstva bodo v sodelovanju s podjetjem Slorest pripravili zajtrk, ki bo sestavljen iz lokalno pridelane hrane. Dogodek je namenjen ozaveščanju študentov in zaposlenih o pomenu oskrbe s hrano iz lokalnega okolja ter k spodbujanju rednega uživanja zajtrka. Študenti bodo zajtrk postregli v avli fakultete med 8.00 in 9.00.

Vir: PeF UL, 10. 11. 2015

(Skupno 13 obiskov, 1 današnjih obiskov)