Spoštovani učitelji, šole!

Vabimo vas, da se nam v februarju 2014 pridružite in skupaj z nami praznujete mesec varne rabe interneta in mobilnih naprav pod sloganom »Skupaj za prijaznejši internet!« Glavni namen tega posebnega dne je promocija varne in odgovorne rabe tehnologije, predvsem med otroki in mladostniki.

Tema se nanaša predvsem na odgovornost, ki jo imamo vsi uporabniki pri ustvarjanju varnejšega in prijaznejšega spletnega prostora. Otroci in mladi, starši in skrbniki, učitelji, socialni delavci, tudi industrija in politiki, prav vsi pri tem igramo pomembno vlogo! Ob vsesplošnem navdušenju nad novimi tehnologijami, brezplačnimi spletnimi izobraževanji in poplavo informacij vse prepogosto namreč pozabljamo na temnejšo plat, ki nam jo ob vsem dobrem prinašajo sodobne tehnologije. Veščine varne rabe interneta in sodobnih tehnologij so pomembne tako za učence kot tudi za učitelje in strokovne delavce posameznih šol.

Pogosto se problemi, ki so povezani z otrokovim življenjem na spletu, prenašajo v šolo. Pomembno je, da znajo učitelji ravnati preventivno ter da se znajo v primerih težav primerno odzvati in svetovati tako učencem kot tudi staršem.

Za vas smo pripravili paket različnih delavnic, predstavitev in aktivnosti za delo v razredu, ki ga pridobite tako, da se REGISTRIRATE.

Vabimo vas, da na šoli sami organizirate svoj dogodek. Lahko pripravite učno ali razredno uro, tehniški ali kulturni dan, delavnico, debato, posvet, srečanje ali kakršnokoli drugo aktivnost, ki bo obravnavala problematiko ne/odgovorne rabe interneta in mobilni naprav. Za izvedbo aktivnosti na šolah pa boste imeli na voljo ves mesec februar 2014. V pomoč smo vam pripravili online paket, ki ga dobite, če se registrirate.

Na podlagi vaše registracije vam bomo v mesecu januarju 2014 poslali dostop do:

  • online paketa za učitelje s predlogi delavnic, aktivnosti, predstavitev za delo v razredu z učenci pa tudi starši
  • pasice oz. spletnega bannerja za umestitev na šolsko spletno stran: »Praznujemo Dan varne rabe interneta, 11. februar 2014«
  • interaktivnega zemljevida Slovenije, ki bo prikazoval vse šole podpornice Dneva varne rabe interneta in mobilnih naprav

Vir: SAFE-SI, 18. 12. 2013 in SIO, 2. 1. 2014

(Skupno 15 obiskov, 1 današnjih obiskov)