Na spletišču Safe.si vabijo šole, da se jim v februarju 2015 ponovno pridružite in skupaj z njimi praznujete mesec varne rabe interneta in mobilnih naprav pod sloganom »Skupaj za prijaznejši internet!« Glavni namen tega posebnega dne je promocija varne in odgovorne rabe tehnologije, predvsem med otroki in mladostniki. Veščine varne rabe interneta in sodobnih tehnologij so pomembne tako za učence kot tudi za učitelje in strokovne delavce posameznih šol. Pogosto se problemi, ki so povezani z otrokovim življenjem na spletu in z uporabo mobilnih naprav, prenašajo v šolo. Pomembno je, da znajo učitelji ravnati preventivno ter da se znajo v primerih težav primerno odzvati in svetovati tako učencem kot tudi staršem.


Naročite si paket 2015

Za vas so pripravili brezplačen paket različnih delavnic, predstavitev in aktivnosti za delo v razredu, ki ga pridobite tako, da se REGISTRIRATE.

Vabijo vas, da na šoli sami organizirate svoj dogodek. Lahko pripravite učno ali razredno uro, tehniški ali kulturni dan, delavnico, debato, posvet, srečanje ali kakršnokoli drugo aktivnost, ki bo obravnavala problematiko ne/odgovorne rabe interneta in mobilni naprav. Za izvedbo aktivnosti na šolah pa boste imeli na voljo ves mesec februar 2015. V pomoč so vam pripravili online paket, ki ga dobite, če se registrirate.

Na podlagi vaše registracije vam bodo ob koncu meseca januarja 2015 poslali dostop do:

  • online paketa za učitelje s predlogi delavnic, aktivnosti, predstavitev za delo v razredu z učenci pa tudi starši
  • pasice oz. spletnega bannerja za umestitev na šolsko spletno stran: »Praznujemo Dan varne rabe interneta, 10. februar 2015«
  • interaktivnega zemljevida Slovenije, ki bo prikazoval vse šole podpornice Dneva varne rabe interneta in mobilnih naprav

V letu 2014 je v okviru meseca varne rabe interneta tako sodelovalo 376 učiteljev iz 296 osnovnih in srednjih šol ter drugih izobraževalnih zavodov po celi Sloveniji. Veselimo se vaše podpore in aktivne vloge pri aktivnostih ozaveščanja še naprej!

VIR: Safe.si

(Skupno 13 obiskov, 1 današnjih obiskov)