Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Javni razpis za spodbujanje aktivnega državljanstva mladih za večjo zaposlenost 2016-2018, ki je bil objavljen 10. 6. 2016 v Uradnem listu, se je začel izvajati v juniju 2016 in se bo izvajal do septembra 2018. Vse aktivnosti projektov potekajo v skladu z načrtovanim.

Načrtovane komunikacijske in promocijske aktivnosti v mesecu decembru bodo med drugim izvajali tudi v Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, Mladinski center Brežice, kjer bodo večino časa namenili Projektna aktivnost za udeležence– usposabljanje: Praktikum učinkovitega poslovnega komuniciranja.

Zavod za podporo civilnodružbenih iniciativ in multikulturno sodelovanje Pekarna Magdalenske mreže Maribor bo v mesecu decembru izvajala praktična dela usposabljanja v zadrugah Dobrina, BikeLab, Dame in Peron v Mariboru. Mladinski kulturni center Maribor v mesecu decembru ne načrtuje dodatnih komunikacijskih in promocijskih aktivnosti na projektu. Izjema so nenapovedani dogodki, kot npr. prezentacije projekta na okroglih mizah, konferencah, medijih itd.

Sindikat študentov, dijakov in mladih brezposelnih – Sindikat Mladi plus načrtuje usposabljanja po posameznih srednjih šolah v različnih slovenskih statističnih regijah.

Zavod Nefiks bo v okviru projekta Nefiks zaposlitvene rešitve nadaljeval z natečajem za pripravo spota za skladbo, ki je nastala v okviru projekta z naslovom Sreča in pogum.Največja aktivnost pa bo promocija zbiranja prijav, in sicer na sledeče načine:promocija na stojnicah, prireditvah ter informativni dnevi, izobraževanja in prireditve.

Zavod za medgeneracijsko sodelovanje, Ypsilon nadaljuje s projektom zaposlitveni bootcamp, ki predstavlja enega ključnih stebrov projekta Made with Y. Mladi udeleženci se na njem intenzivno usposabljajo, cel teden pa rešujejo tudi realni poslovni izziv podjetja, rešitve pa nato na koncu tedna predstavijo predstavnikom tega podjetja. Skozi celotno trajanje projekta poteka matching proces, ki je inovativna metoda, z veliko dodano vrednostjo, saj že generira uspešne povezave med udeleženci in bodočimi zaposlovalci ter potencialno zaposlitev.

Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov bo v decembru izvedlo zaključno konferenco 2. cikla usposabljanj.

Vir: URSM, 1. 12. 2017

(Skupno 16 obiskov, 1 današnjih obiskov)