ICT-REV (ict-rev.ecml.at) je pobuda, ki se uresničuje v okviru sporazuma o sodelovanju med Evropskim centrom za moderne jezike in Evropsko komisijo, z naslovom Inovativna metodologija in vrednotenje pri učenju jezikov. Delavnica temelji na gradivih in orodju, ki so bili objavljeni kot rezultat projekta Razvoj spletnih učnih spretnosti (DOTS, dots.ecml.at).

3. in 4. aprila je v Laškem potekala delavnica v organizaciji Zavoda RS za šolstvo, namenjena slovenskim izobraževalcem učiteljev jezikov. V delavnici so udeleženci razpravljali o potrebah, ki jih imajo kot izobraževalci učiteljev, in potrebah učiteljev po usposabljanju o uporabi IKT za pouk jezikov. Zato so ustvarjali različne profile učiteljev in poskušali nagovoriti njihove potrebe po izobraževanju. Raziskali in oblikovali so dejavnosti, ki jih lahko izvedejo s slovenskimi učitelji na usposabljanjih. Skupaj s timom iz ECML-ja so razmišljali tudi o tehnikah za doseganje trajnosti rezultatov pri integraciji orodij IKT pri poučevanju jezika in si delili izkušnje ter ideje kot učitelji in vodje usposabljanj učiteljev. Skupno prepričanje vseh udeležencev in predavateljev je, da morata biti pedagogika in tehnologija “eno”, če želimo zagotoviti uspešno uporabo informacijskih in komunikacijskih tehnologij v razredu.

Eden od rezultatov delavnice pa je tudi pobuda za vzpostavitev sodelovalnega dela med izobraževalci različnih jezikov ter pripravo skupnih izobraževanj za učitelje jezikov.

Vir: SIO, 11. 4. 2014

(Skupno 13 obiskov, 1 današnjih obiskov)