V dneh od 22. do 24. marca 2011 je v prostorih Evropskega centra za moderne jezike ECML, ki deluje v okviru evropskega sveta v avstrijskem Gradcu, potekala delavnica na temo pluralnost – mobilnost mladih v Evropski Uniji.
Delavnico so pripravili koordinatorji projekta PluriMobil – enega od projektov v sklopu evropskih projektov centra ECML, ki se ukvarja s pripravo scenarijev za mobilnosti in mednarodnih izmenjav mladih osnovnošolcev, srednješolcev in študentov, zlasti bodočih učiteljev.
Na delavnici so udeleženci – 33 iz 26 držav EU (Iz vsake države članice ECML se je delavnice praviloma udeležil po en predstavnik) -poskušali oblikovati čim učinkovitejši scenarij individualne oz. skupinske mobilnosti. Pri tem imajo učitelji, zlasti učitelji tujih jezikov, na razpolago kar nekaj uporabnih orodij, npr. Evropski jezikovni listovnik, Življenjepis medkulturnih izkušenj… 
Slovenski učitelji si lahko ta orodja ogledajo v elektronski obliki tudi v spletni učilnici skupine za Evropski jezikovni listovnik.
Evropski center za moderne jezike ECML v Gradcu že vrsto let koordinira dejavnosti s področja poučevanja tujih jezikov. Na spletnih straneh ponuja učiteljem bogat izbor strokovnega gradiva v elektronski obliki, v svoji knjižnici v Gradcu pa tudi v tiskani obliki.
Hkrati spodbuja sodelovanje učiteljev v novih projektih za obdobje  2012-2015. Razpis

Vir: SIO, 8. 4. 2011

(Skupno 12 obiskov, 1 današnjih obiskov)