Vabljeni na delavnico na temo socialnega podjetništva kot priložnosti za ustvarjanje lastnega delovnega mesta.

Gre za dvanajsto, zadnjo delavnico iz sklopa KULTURA PRED INKUBATORJEM, ki jo organiziramo v okviru projekta “Kulturni inkubator narodnih skupnosti narodov nekdanje SFRJ v Obalno-kraški regiji”.

Na delavnici se boste spoznali s pomenom in vlogo socialnega podjetništva v družbi, izvedeli boste, kdo je lahko socialni podjetnik, kakšne so bistvene značilnosti socialnega podjetništva, kakšen je pozitivni vpliv socialnega podjetništva na trg dela, kako pridobiti status socialnega podjetja, tipe socialnih podjetij, njihove vrednote in način poslovanja. Predstavljeni bodo primeri dobre prakse, podpornega okolja in možnosti financiranja. V zadnjem delu delavnice boste s pomočjo viharjenja možganov v skupinah oblikovali praktične primere socialnih podjetij.

Delavnico bo izvedla Jerica Korošak, svetovalka na področju samozaposlovanja in podjetništva (Zavod RS za zaposlovanje Območne službe Maribor).

Delavnica, ki bo trajala predvidoma dve uri, je brezplačna in namenjena vsem, ki jih tematika zanima. Potekala bo 18.8. od 11 do 13. ure v prostorih e-kavarne PINA (Kidričeva 43, Koper).

Na dogodek se lahko prijavite tudi na ali preko spletnega obrazca na http://bit.ly/1sXYRXH.

Vir>>Kulturno Izobraževalno Društvo Pina

(Skupno 27 obiskov, 1 današnjih obiskov)