V novembru 2010 so bila strokovna srečanja ravnateljic in ravnateljev vrtcev, osnovnih šol, srednjih šol in dijaških domov, ki jih vsako leto organizira Šola za ravnatelje. Na srečanjih srednjih in osnovnih šol je bila izvedena delavnica na temo Vloga ravnatelja pri uvajanju e-gradiv. Delavnico je vodil mag. Borut Čampelj, sekretar Ministrstva za šolstvo in šport.

Cilj delavnice je bil spoznati možnosti uporabe in dostopnosti e-gradiv, povečati pozitivni odnos do promocije in uporabe e-gradiv ter oblikovati stališča do uvajanja e-gradiv na šoli. Na delavnici je bila ravnateljem in ravnateljicam ponujena tudi možnost, da so po končani delavnici oddali prijavo za različne možnosti svetovanja pri uporabi e-gradiv v šoli: za šolske razvojne time, vodje strokovnih aktivov, posamezne strokovne aktive, celotni učiteljski zbor. Predstavljena je bila tudi e-skupnost ravnateljev na Slovenskem izobraževalnem omrežju (SIO). Pripravljen je program Svetovanje za uvajanje e-gradiv, ki je namenjen šolam in se bo začel izvajati v januarju 2011.

Prva skupina izvajalcev svetovanje je usposabljanje opravila 16. 12. 2010. V januarju 2011 bo potekalo nadaljevanje usposabljanja novih izvajalcev za svetovanje za uvajanje – e-gradiv. Tako bo omogočeno šolam, da kar najhitreje dobijo svetovanje pri uvajanju e-gradiv v šoli.

Upajo in želijo, da bo svetovanje motiviralo učitelje za smiselno uporabo e-gradiv pri pouku in bo tako pouk kvalitetnejši, nazornejši in interaktivnejši. Učenci bodo imeli možnost pridobivanja, vrednotenja zbranih informacij in samostojnega učenja.

Vir: SIO, 22. 12. 2010

(Skupno 23 obiskov, 1 današnjih obiskov)