Nacionalna agencija programa Mladi v akciji pripravlja delavnico za pomoč pri pripravi Izraza interesa (EI = Expression of Interest), s katerim organizacija pridobi akreditacijo za sodelovanje v projektih Evropske prostovoljne službe v okviru programa Mladi v akciji. Namen delavnice je organizacijam omogočiti, da podrobneje spoznajo akcijo EVS, se kvalitetno pripravijo na izpolnjevanje Izraza interesa ter posledično spodbuditi višjo kakovost EVS projektov, tako pošiljajočih kot gostiteljskih.

EVS = Evropska prostovoljna služba oz. European Voluntary Service Akcija 2.1 programa Mladi v akciji (MvA)

Delavnica bo v četrtek, 14. februarja 2013 od 14. do predvidoma 18. ure v prostorih Nacionalne agencije programa MvA (Dunajska 22, stavba Slovenijales, desno dvigalo, 10. nadstropje).

Udeležba je močno priporočena vsem organizacijam, ki želijo na novo pridobiti akreditacijo ali le-to podaljšati, ter organizacijam, ki so v procesu pridobivanja EVS akreditacije, pa so bile pozvane k dopolnitvam predloženega Izraza interesa.

V okviru priprav na pridobitev akreditacije vam močno priporočamo, da preučite naslednje dokumente:
– Osnovni dokument o programu MvA ter akciji 2.1 je Vodnik po programu Mladi v akciji (pdf). V vodniku so opredeljeni sestavni elementi in koncepti programa ter acije 2.1 – EVS.

EVS Accreditation Guidelines, osnovni dokument, ki opisuje postopek ter opredeljuje nekatere vsebinske zahteve v procesu pridobivanja akreditacije

– European Voluntary Service Charter oziroma EVS Listina, ki je objavljena v Vodniku po programu MvA, veljaven od 1. januarja 2013, na strani 73.

Kot delovno gradivo udeleženci s seboj prinesite kratke osnutke za aktivnosti, ki jih načrtujete izvajati v okviru EVS projektov.

Prosimo vas, da svojo udeležbo sporočite na elektronski naslov info@mva.si.

Rok za prijavo je 12. februar 2013.

Vir: MOVIT, 4. 2. 2013

(Skupno 20 obiskov, 1 današnjih obiskov)