Nacionalna agencija programa MLADI V AKCIJI pripravlja delavnice za pomoč pri izpolnjevanju prošenj za sprejem projektov v program MLADI V AKCIJI, s katerimi želi spodbuditi višjo kakovost prijavljenih projektov ter nuditi podporo prijaviteljem. Vsem, ki razmišljajo o prijavi projekta v program MLADI V AKCIJI, udeležbo na delavnicah toplo priporočajo.

Delavnice bodo potekale v prostorih Nacionalne agencije programa MLADI V AKCIJI na Dunajski 22 v Ljubljani (10. nadstropje, dvigala na desni strani), in sicer:

– v ponedeljek 18. oktobra 2010 ob 10:00 uri: Prvi stik s programom Mladi v akciji;
Vabljeni udeleženci, ki razmišljate o prijavi projekta v program Mladi v akciji, a šele razvijate projektno idejo in se sprašujete o najustreznejši akciji. Na delavnici boste pridobili splošen pregled nad programom, izvedeli več o namenu, vsebinskih prednostnih nalogah ter političnem okviru programa in pridobili prve vtise o različnih vrstah projektov, ki se lahko vključijo vanj.

– v ponedeljek 18. oktobra 2010 ob 12:00 uri: Projekti mladinskih izmenjav (akcija 1.1) in Projekti mladih za demokracijo (akcija 1.3);
Vabljeni udeleženci, ki ste že razvili konkretno projektno idejo za prijavo projekta mladinske izmenjave in se ob izpolnjevanju prijavne dokumentacije srečujete s konkretnimi vprašanji. Udeleženci naj s seboj prinesejo izpolnjeno prijavnico za akcijo 1.1.

Tokrat bo Nacionalna agencija programa Mladi v akciji skupaj z izmenjavami predstavila tudi akcijo 1.3 – Projekti mladih za demokracijo, ki je namenjena izkušenim prijaviteljem v projektih mladinskih izmenjav in mladinskih pobud. Udeležencem, ki so že razvili konkretno projektno idejo za prijavo projekta mladih za demokracijo in se ob izpolnjevanju prijavne dokumentacije srečujejo s konkretnimi vprašanji priporočamo, da s seboj prinesejo izpolnjeno prijavnico za akcijo 1.3.

– v torek, 19. oktobra 2010 ob 10:00 uri: Projekti Evropske prostovoljne službe EVS (akcija 2);
Vabljeni udeleženci, ki ste že razvili konkretno projektno idejo za prijavo projekta Evropske prostovoljne službe in se ob izpolnjevanju prijavne dokumentacije srečujete s konkretnimi vprašanji. Udeležencem naj s seboj prinesejo izpolnjeno prijavnico za akcijo 2. ž

V letu 2011 se bodo pokazale konkretne spremembe v strukturi akcije 2 ter v finančni in vsebinski podpori EVS projektom, zato Nacionalna agencija vse potencialne prijavitelje EVS projektov vabi, da v čim večji možni meri izkoristijo novembrski prijavni rok 2010 ter prijavijo projekte še v letošnji, verjetno finančno obsežnejši EVS shemi.

Glede informacij ter svetovanja za projekte mladinskih pobud (akcija 1.2), projekte usposabljanja in mreženja (akcija 4.3) ter projekte srečanja mladih (akcija 5.1), pišite na elektronski naslov info@mva.si, kjer se lahko dogovorite tudi za individualno svetovanje.

Svojo udeležbo sporočite do četrtka 14. oktobra 2010 na elektronski naslov info@mva.si (telefonskih prijav ne sprejemajo) in ob prijavi navedete, za katero delavnico se prijavljate.

Vir MOVIT

(Skupno 10 obiskov, 1 današnjih obiskov)