Na spletni strani Karierni centri Univerze v Ljubljani je objavljeno vabilo na različne delavnice za študentke in študente UL v sodelovanju s preverjenimi zunanjimi izvajalci, namenjene študentkam in študentom Univerze v Ljubljani, ki jih organiziramo v sodelovanju z zunanjimi izvajalci.

Potekale bodo na različnih lokacijah po posameznih fakultetah in akademijah Univerze v Ljubljani in v obdobju do konca maja 2013 se jih bo s ponovitvami zvrstilo več kot sto.

Na vsako delavnico se je potrebno posebej prijaviti in ker je zanimanje za njih veliko, vam svetujemo, da redno spremljate naša obvestila!  

Vsebinsko so delavnice zelo raznolike in so namenjene tako osebnosti rasti posameznika, dopolnjevanju različnih funkcionalnih znanj kot  pridobivanju različnih spretnosti in veščin, s katerimi si na prehodu iz izobraževanja na trg dela posameznik povečuje svojo zaposljivost.  

Predstavitev posameznih delavnic:  
1. Strategije ravnanja s časom, v izvedbi podjetja OK Consulting d.o.o. Delavnica je namenjena izboljšanju vaših strategij organizacije in izrabe časa. Z analizo lastne porabe časa in ozaveščanjem o osebnem delovnem stilu boste postali uspešnejši pri študiju in učinkovitejši pri delu. Delavnico bo vodila Ula Mejaš, magistra poslovnih ved in vodja projektov v podjetju OK Consulting d.o.o. 
2. Se stresete ob misli na stres? Naučite se ga obvladati!, v izvedbi Candor-Domniko, k.d. Obvladovanje stresa je vsakdanja življenjska naloga posameznika, saj pomembno vpliva na kakovost življenja. Posledice preobremenitve, napetosti, stisk, neuspehov in mobbinga se lahko nevarno nakopičijo ter resno ogrozijo naše telesno in duševno zdravje. Na  delavnici boste na lastnem primeru spoznavali povzročitelje stresa,fizične, čustvene in vedenjske odzive nanj. Po vodstvom izvajalke delavnice, Mirjam Dominko boste pridobili nekaj koristnih veščin, kako obvladovati stres  
3. Čez 5 let bom – kar se bom odločil danes!, v izvedbi Zema d.o.o. Pod vodstvom Aleksandra Šinigoja, NLP (nevrolingvistično programiranje) trenerja in coacha na področju osebne in poslovne rasti, boste spoznali pomen pravočasnega načrtovanja kariere in določanja ciljev, tako v poslovnem kot osebnem življenju. Seznanili se boste z učinkovitimi strategijami zastavljanja in doseganja ciljev, kar vam bo nedvomno koristilo ob prehodu na trg dela.  
4. Vpliv čustvene inteligence za študij in karierni uspeh, v izvedbi Braneta Krapeža, samostojnega podjetnika, ki se ukvarja z izobraževanjem, svetovanjem in mediacijo. Spoznali boste kako ravnati s svojimi čustvi, kako se odzivati na čustva drugih, kako postavljati meje, kako mirno in učinkovito razreševati spore ter kako v svoje pomembne odnose (zlasti družinske) vnesti več miru, vedrine, sproščenosti in zaupanja. Na delavnici boste lahko tudi praktično preizkusili načine učinkovitega reševanja konfliktov na delovnem mestu in v drugih odnosih.  
5. Vloga osebnega marketinga in mreženja za osebno kariero, v izvedbi Maje Čampelj, direktorice zasebnega inštituta Svetovljan. Delavnica je namenjena pridobivanju veščin uspešnega mreženja in osebnega marketinga, ki bistveno prispevata k dvigu zaposljivosti posameznika.
  6. Tisoč in ena tabela. Delavnica Excel, ki jo izvaja priznani predavatelj dr. Aleš Popovič, zaposlen na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Učinkovita uporaba računalniških programskih orodij bistveno pripomorejo k učinkovitosti pri študiju, postala pa je tudi rednih in samoumevni del pričakovanj zaposlovalcev. Na delavnici boste bistveno izpopolnili in nadgradili svoje znanje in spretnost uporabe programskega orodja Excel.  
7. Pokaži, kaj znaš – s kariernim portfoliom!, v izvedbi Gorazda Praha iz Moje delo, spletni marketing d.o.o. Osebni karierni portfolio je že dolgo obvezni del samopredstavitve in samopromocije v nekaterih – predvsem kreativnih – poklicih. Danes postaja učinkovito orodje pri iskanju dela v rokah vsakega kreativno spretnega posameznika. Kot izrazito inovativna oblika samopredstavitve je kakovosten in ciljno orientiran karierni portfolio učinkovit pripomoček pri nagovarjanju in prepričevanju potencialnega zaposlovalca. 
8. Otresite se treme in osvojite veščine javnega nastopanja. Na delavnici boste spoznali načine in oblike verbalne, neverbalne komunikacije in kako si pri komunikaciji učinkovito pomagati z govorico telesa. Izvajalci vas bodo spoznali z različnimi tehnikami obvladovanja treme in vam pomagali pri izboljšanju vašega javnega nastopa. Delavnice bosta izvajali dve izvajalki, predstavnici različnih podjetji: Katarina Veselko iz podjetja OK Consulting in Vida Petrovčič iz podjetja PlanetVida.  
9. Poslovni bonton za uspešno vključitev na trg dela, v izvedbi asist.mag. Jerneja Buzetija. Na delavnici boste končno imeli priložnost razrešiti večne dileme, povezane s pravili obnašanja, ki veljajo v vsakdanjem in poslovnem svetu. Ne samo dilema, kdo ima prednost pri vstopu skozi vrata, kdo prvi komu poda roko itd., pomembne so tudi kultura oblačenja, neverbalna komunikacija in oblikovna pravila pri pisanju prijav na delovno mesto. 
10. Spletna stran kot samopromocija pri iskanju zaposlitve, v izvedbi podjetja Sonce.net. Na delavnici boste spoznali nekaj učinkovitih pristopov pri oblikovanju lastne učinkovite spletne strani, take, ki vam bo koristila, ko boste iskali zaposlitev, sklepali nov posel in navezovali poslovne ali zasebne kontakte.  
11. Učenje za uspešen študij, z osnovami veščin hitrejšega učenja, v izvedbi Sonje Peklenik iz podjetja Kratos izobraževanje in poslovne rešitve. Na delavnici boste iskali tiste notranje motivarorje, ki lahko bistveno vplivajo na dvig vaše študijske uspešnosti in s tem hitrejše in učinkovitejše doseganje zastavljenih ciljev. Preizkusili se boste na testu bralne hitrosti in razumevanja, spoznali, kateri učni tip ste in zakaj je to spoznanje za vas posebej koristno.
12. Word– napredni Word, delavnica, ki jo vodi doc. dr. Peter Trkman, sodelavec Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani. Učinkovita uporaba programa Word je bistveni pripomoček vsakdanjega življenja študenta in bodočega intelektualca; izdelava najrazličnejših pisnih izdelkov je del vašega vsakdana. S svojimi pisnimi izdelki vstopate v širši prostor komunikacije in izmenjave mnenj, spoznanj, stališč…  
13. Z diplomo v roki – pogumno v svet zaposlitve; delavnica, ki vam bo ponudila nekaj pomembnih in koristnih napotkov in nasvetov, kako najučinkoviteje iskati svojo prvo zaposlitev. Seznanili se boste z aktualnimi razmerami in pričakovanimi trendi na trgu dela, pričakovanji delodajalcev glede iskalcev prve zaposlitve, različnimi možnostmi za podjetništvo in drugimi oblikami zaposlitve. Delavnico bosta vizmenično vodili Blanka Tacar, coach, trenerka in svetovalka, in Andrej Juričko, projektni vodja na izvršnem področju strateških kadrov v Poslovnem sistemu Mercator.   Delavnice so namenjene  študentom in študentkam Univerze v Ljubljani, ki imajo veljaven študentski status v študijskem letu 2012/13. 

Poglejte si nabor trenutno aktualnih delavnic in drugih dogodkov ter se prijavite: TUKAJ.

V kolikor se delavnice, na katero ste se prijavili, ne boste udeležili, morate to javiti vašemu kariernemu svetovalcu. V nasprotnem primeru si pridržujemo pravico, da vam omejimo možnost sodelovanja na prihodnjih dogodkih v organizaciji KC UL.

Vir: Karierni centri Univerze v Ljubljani, 7. 2. 2013

 

(Skupno 24 obiskov, 1 današnjih obiskov)