Zmagovalec letošnjega tekmovanja za najboljše slovensko start-up je podjetje DiaGenomi, ki deluje na področju molekularne biologije. Laskavi naziv so podjetju podelili na konferenci o podjetništvu in inoviranju PODIM v Mariboru, ob tem pa so člani ekipe prejeli denarno nagrado 10.000 EUR in kristalni kipec. Podjetje je član Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja.

Tudi drugi finalist tekmovanja izhaja iz LUI. Potencial podjetja Mesi je prepoznala strokovna komisija in jim z uvrstivijo v finale pokazala, da so na pravi poti.

Video predstavitev podjetij

Podjetji sta tesno povezani z delom Univerze v Ljubljani. Člani podjetja DiaGenomi so raziskovalci na Medicinski fakulteti (bili pa so dodiplomski študentje biologije in farmacije), člani podjetja Mesi pa so absolventi Fakultete za elektrotehniko. Njihovi mnogi dosežki kažejo (podjetji sta nanizali nemalo priznanj na drugih, podobnih tekmovanjih), da se na Univerzi v Ljubljani rojevajo inovativne ideje, ki lahko zaživijo v lastnih podjetjih. Te ideje včasih potrebujejo malce spodbude in malce pomoči – in z vašo in našo pomočjo jim lahko uspe.

 

Vir: UL, 26. 4. 2011

 

 

(Skupno 12 obiskov, 1 današnjih obiskov)