Dijaški poslanci so na 1. redni seji parlamenta Dijaške organizacije Slovenije (DOS) 30. 9. 2011 izvolili novega predsednika in člane predsedstva DOS. Novi predsednik je postal Mitja Lešnik, dijak četrtega letnika Biotehniške šole Maribor. Na seji so poslanci izvolili tudi sedemčlansko predsedstvo DOS.

Novi predsednik DOS je postal Mitja Lešnik, dijak četrtega letnika Biotehniške šole Maribor in dosedanji član predsedstva DOS. Na seji parlamenta DOS so se predstavili štirje kandidati za predsednika DOS, poslanci pa so v drugem krogu izvolili Mitja Lešnika. Mitja je bil v preteklem šolskem letu član predsedstva DOS in predsednik odbora za regionalno delovanje. Mitja je tudi predsednik Dijaške sekcije Kluba Mariborskih študentov in član Sveta zavoda Biotehniške šole Maribor.

V svojem programu je Mitja izpostavil, da je potrebno nadaljevati z uspešnimi dosedanjimi projekti DOS kot so Nacionalna dijaška konferenca in izbor za Naj dijaka. Posebej je izpostavil tudi področje regionalnega delovanja, področje izobraževanja, mednarodnega sodelovanja in notranje ureditve DOS.

Za člane predsedstva DOS so bili izvoljeni naslednji kandidati: Peter Rangus, Lori Dolores Kregar, Alen Hliš, Anja Perlič, Kaj Jež, Sara Premrl in Katja Mesarič.

Več na DOS, 30. 9. 2011

 

(Skupno 50 obiskov, 1 današnjih obiskov)