Center RS za poklicno izobraževanje (CPI) je kot partner v projektu ESQA organiziral Diseminacijski seminar na področju zagotavljanja in razvoja kakovosti poklicnega in strokovnega izobraževanja (PSI). Dogodek je bil 13. maja 2016, namenjen pa je bil strokovni javnosti, ki deluje na področju zagotavljanja in razvoja kakovosti PSI.

Uvodoma je direktor CPI predstavil sistemski okvir zagotavljanja kakovosti in vlogo CPI pri kreiranju politik na tem področju. Zatem so bile predstavljene evropske usmeritve na področju zagotavljanja kakovosti v PSI, sledila je predstavitev nacionalnega okvirja zagotavljanja kakovosti v vzgoji in izobraževanju. Pred zaključkom plenarnega dela seminarja pa so bili predstavljeni še rezultati projekta ESQA, s posebnim poudarkom na nacionalnem in primerjalnim poročilom ter katalogu dobrih praks.

Sledile so predstavitve dobrih praks, tako tujih kot domačih. Predstavitve so potekale v treh tematsko ločenih skupinah, kjer so se po predstavljenih primerih dobrih praks razvile diskusije in izmenjave informacij med udeleženci.

Vir in povezava na gradiva: CPI, junij 2016

(Skupno 32 obiskov, 1 današnjih obiskov)