Slovensko muzikološko društvo v letošnjem letu praznuje 25-letnico delovanja. Ob tej priložnosti pripravlja niz dogodkov, s katerimi želi predstaviti dosežke stroke na številnih področjih njenega delovanja in spodbuditi razmislek o mestu in pomenu muzikologije v slovenskem prostoru.

V okviru prvih Dnevov slovenske muzikologije bodo izpostavljeni tako Mantuanijevi nagrajenci in najvidnejši predstavniki akademske muzikološke stroke pri nas kot tudi muzikologi, ki so svojo pot nadaljevali zunaj akademskih krogov in so s svojim delom odločilno zaznamovali in še zaznamujejo slovenski kulturni prostor. 

K praznovanju so povabili tudi predstavnike drugih glasbenih ustanov in društev, s čimer želijo poudariti možnosti medinstitucionalnega povezovanja ter izpostaviti potrebe in hotenja glasbenega ter kulturnega prostora, v katerem delujejo. V dneh med 2. in 5. oktobrom 2017 se bodo odvili pogovori in okrogle mize, odprla se bodo vrata institucij, ki pomembno sooblikujejo glasbeno življenje, glasba pa bo zaživela živo s posebej za to priložnost oblikovanimi tematskimi programi.

Podrobnejši program dogajanja si lahko ogledate tukaj.

Spletna stran društva

Vabljeni. 

Vir: FF, 25. 9. 2017

(Skupno 25 obiskov, 1 današnjih obiskov)