Med 15. in 19. septembrom so v Ljubljani potekali »Dnevi uresničevanja razvojnih ciljev tisočletja: Vstani in ukrepaj!«.

Platforma za razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč SLOGA je v sodelovanju z nevladnimi razvojnimi organizacijami in Društvom za Združene narode za Slovenijo organizirala vrsto dogodkov, namenjenih ozaveščanju o osmih razvojnih ciljih tisočletja, njihovem namenu in uresničevanju.

Tako je 17. septembra potekal posvet o uresničevanju razvojnih ciljev tisočletja, ki se je osredotočil na vprašanja pravočasnega izvajanja zastavljenih ciljev in jih preučil z vidika vladnega in nevladnega sektorja ter akademske sfere. Na panelni razpravi je vodja sektorja za mednarodno razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč na ministrstvu za zunanje zadeve Alenka Suhadolnik predstavila uradno stališče Slovenije pred začetkom visokega plenarnega zasedanja Generalne skupščine OZN in sklepni dokument, ki ga bodo vodje držav sprejeli ob zaključku srečanja.

Panelni razpravi so sledile tri delavnice, na temo sodelovanja nevladnega in vladnega sektorja pri uresničevanju razvojnih ciljev tisočletja, medijskega poročanja o ciljih ter vključevanja razvojnih problematik v izobraževanje.

Posvet je z nagovorom zaključil politični direktor na ministrstvu za zunanje zadeve Matej Marn. Izpostavil je pomen visokega plenarnega zasedanja za pospešitev napredka pri uresničevanju ciljev tisočletja in napore, ki jih bodo za doseganje ciljev morali vložiti akterji na področju razvojnega sodelovanja.
 
 Vir MVZT
 

(Skupno 14 obiskov, 1 današnjih obiskov)