Na spletišču ACS-a je z dne 1. 9. 2014 objavljeno sporočilo za javnost o Dnevih evropske kulturne dediščine, na katerih bodo izpostavlili pomen izobraževanja o dediščini.

Z letošnjo temo Dnevov evropske kulturne dediščine (DEKD) Dediščina gre v šole želijo organizatorji dediščino približati vsem starostnim skupinam, predvsem najmlajšim vrtčevskim otrokom, osnovnošolcem, srednješolcem in tudi šolajočim se odraslim. Skupaj z muzeji, galerijami, arhivi, zavodi s področja kulture, knjižnicami, območnimi izpostavami Javnega sklada za kulturne dejavnosti, lokalnimi in krajevnimi skupnostmi, nevladnimi organizacijami, vrtci, šolami in zavzetimi posamezniki so pripravili vsebine, ki bodo mladim in malo manj mladim približale tako naravno kot kulturno dediščino.

DEKD 2014 se bodo v petek 26. septembra začeli v Slovenski Bistrici, potekali pa bodo po vsej Sloveniji do 4. oktobra.

Vabijo vas, da si ogledate pester program prireditev, ki ga je Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije pripravil z Ministrstvom za kulturo, Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Zavodom RS za šolstvo in Slovensko nacionalno komisijo za UNESCO.

(Skupno 20 obiskov, 1 današnjih obiskov)