Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje, Službo Vlade RS za razvoj in kohezijsko politiko in Smučarsko zvezo Slovenije v torek, 18. oktobra 2016, prireja športni dogodek “Gibajmo za zdravje”.

Dogodek, ki se bo začel ob 9. uri, bo v Nordijskem centru Planica.

V sodelovanju s športnicami in športniki Smučarske zveze Slovenije – pridružili se nam bodo Jakov Fak, Teja Gregorin, Boštjan Kline, Ana Drev, Rok Marguč, Gloria Kotnik, Filip Flisar, Peter Prevc, Marjan Jelenko, Maja Vtič, Vesna Fabjan, Jure Aleš, Jernej Slivnik in drugi – bomo več kot 500 otrokom iz slovenskih osnovnih šol, tudi skozi programe, ki jih Slovenija izvaja v okviru evropske kohezijske politike 2014–2020, predstavili pomembnost gibanja, zdravega načina prehranjevanja in nasploh zdravega življenja.

Otroci se bodo lahko skupaj s športniki preizkusili v nekaterih zimskih športih, se srečali in pogovarjali s svojimi zimskimi junaki o vrednotah v športu, »fair playu«, FIS pravilih, predvsem pa želimo z dogodkom osveščati o pomenu gibanja za zdravje.

Vir: MIZŠ, oktober 2016

(Skupno 13 obiskov, 1 današnjih obiskov)