Slovensko predsedovanje Svetu EU (PSEU) se je pričelo 1. julija 2021 z jasno ambicijo po nadaljevanju dela v okviru “Načrta za raziskave in inovacije – razvoj odporne, suverene in trajnostne Evrope”, ki je bil razvit s partnerji v triu; Nemčije, Portugalske in Slovenije.

V okviru predsedovanja je Slovenija uspešno organizirala 13 dogodkov na področju raziskav in inovacij, pri katerih je bil zasledovan enoten cilj usmerjanja in zagotavljanja podpore prenovi Evropskega raziskovalnega prostora (ERA), ki bo pospešil evropsko vizijo znanja, izobraževanja in znanosti v zeleno in digitalno prihodnost. Dogodki so podrobneje opisani na spletni strani.

Pri tem so bile uspešno naslovljene vse štiri krovne prioritete predsedovanja na področju raziskav in inovacij, in sicer vključujoče upravljanje, znanje in veščine, zeleni prehod in digitalna transformacija.

Z namenom zagotavljanja enostavnejšega dostopa do dokumentov, je bil oblikovan tudi nabor ključnih dokumentov in dosjejev, sprejetih na področju raziskav in inovacij, v času PSEU.

Vir in več informacij: Direktorat za znanost in MIZŠ, 17. 2. 2022

(Skupno 29 obiskov, 1 današnjih obiskov)