InnoRenew CoE je v sodelovanju z Univerzo na Primorskem in Javno agencijo Spirit Slovenija pripravil dva izobraževalno-dokumentarna filma Trkam na les in Živim za les.

Cilj obeh je ozaveščati slovensko javnost o bogastvu Slovenije z lesom, o uporabi lesa za izdelke z visoko dodano vrednostjo in o njegovih izjemnih družbenih in okoljskih koristih. Poleg tega je les pomemben tudi za razvoj slovenskega gospodarstva in ustvarjanja zelenih delovnih mest.

Trkam na les je navdihujoč film, ki osvetljuje uporabnost in trajnost lesa ter njegov vpliv na okolje. Les je izjemno uporaben in raznovrsten material, ki nam omogoča ustvarjanje najrazličnejših izdelkov.

V filmu Živim za les je predstavljena slikovita paleta poklicev, ki so povezani z lesom, vse od  tradicionalnih poklicev kot so gozdar, žagar, mizar, parketar in restavrator. Les je priložnost za inovativno podjetništvo in uspeh na področju predelave lesa, kar dokazujejo zgodbe mladih posameznikov z ustrezno izobrazbo, znanjem, motivacijo in interdisciplinarnim pristopom.

Oba izobraževalno-dokumentarna filma sta predvajana na Radioteleviziji Slovenija.

Vir in več informacij: Univerza na Primorskem, maj 2023

(Skupno 145 obiskov, 1 današnjih obiskov)