DOS: Dijaki razočarani nad sprejetjem Zakona o malem delu, 16. 11. 2010

Iz vsebine: Dijaki so globoko razočarani nad odločitvijo poslancev Državnega zbora, ki so na današnji seji s 47 glasovi za sprejeli ZMD. Zakon bo povečal obseg negotovih oblik dela, mladi si bodo težje našli redno zaposlitev, kar bo imelo močne posledice na njihovo ekonomsko in socialno varnost. Zakon bo zagotovo vplival na vrednost dela in s tem tudi zmanjševal pravice zaposlenih. Malo delo ni prava alternativa za brezposelne iz za mladino, ki po končani izobrazbi iščejo zaposlitev, saj bi jim ta omogočala strokovno napredovanje in socialno varnost, ki jo mladi pričakujejo. Predvsem pa zakon prinaša negotovost vsem tistim, ki bodo delali preko malega dela.

ŠOS: Nepopisno razočaranje ŠOS nad strankarsko disciplino in parcialnimi interesi, 16. 11. 2010

Iz vsebine: ŠOS razočaran ugotavlja, da različne analize, argumenti in nasprotovanja študentov ter sindikatov niso bili dovolj, da bi poslanci videli širino sprememb, ki jih prinaša danes sprejet ZMD. Več kot 10.000 zbranih podpisov v enem tednu za začetek postopka za razpis referenduma o ZMD, majske demonstracije in nasprotovanje študentov že izhodiščem zakona – vse to je bilo premalo opozoril za ministra dr. Ivana Svetlika, Vlado RS in poslance v Državnem zboru.

Dodatek 23. 11. 2010: ŠOS razočaran nad odločitvijo državnih svetnikov

Državni svetniki niso izglasovali zahteve za razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o malem delu (ZMD). Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) je nad takšno odločitvijo razočarana in že pripravlja načrt akcij za zbiranje podpisov za naknadni zakonodajni referendum. Postopke bo ŠOS peljal skladno z razpisom predsednika Državnega zbora o zbiranju podpisov za razpis naknadnega zakonodajnega referenduma o ZMD.

(Skupno 20 obiskov, 1 današnjih obiskov)