Delavsko-punkerska univerza vabi na predavanje iz tematskega ciklusa Šola kot ideološki aparat ekonomije, ki bo v četrtek 11. februarja 2010, ob 18.00 uri v Klubu Gromka na Metelkovi.

Dušan Rebolj:
O jalovosti pobijanja sošolcev

Estonski film Razred (Klass, 2007, režija: Ilmar Raag) je upodobitev dogodkov, ki se iztečejo v množični umor v šolski jedilnici. Po ogledu filma se bomo pogovorili o tem, kako se lahko film z dodelitvijo nekega kompleta “vzrokov” oziroma “povodov” pokolu v šolskem okolju sprevrže v nasprotje ciljev, za katere si patološki in nerodni zagrešitelji tovrstnih zločinov pogosto prizadevajo. Kolikor gre pri šolskih ustrelitvah za upor proti nekemu družbenemu ali ekonomskemu redu – in zgodovina teh dejanj tezo o njihovem uporništvu podpira bolj, kakor bi utegnili misliti –, toliko je ironično, da se vanj ponavadi izjemno dobro prilegajo.

O predavatelju: Dušan Rebolj je samozaposlen filozof, ki si s krošnjarjenjem na pustolovsko fleksibilnem trgu honorarne delovne sile nabira sredstva za nakup utrjenega posestva v aljáški tundri ter umik pred zoprnimi prijatelji in znanci.

Vir>> Delavsko punkerska univerza

(Skupno 22 obiskov, 1 današnjih obiskov)