Na spletišču ministrstva za delo je z dne 17. 3. 2014 obljavljena novica o novinarski konferenci, na kateri je dr. Anje Kopač Mrak spregovorila o delu ministrstva v prvem letu mandata in načrtih za naprej.

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je lani pripravilo več kot 20 pomembnih zakonov in dokumentov. V okviru proračunskih zmožnosti je uspešno zagotavljalo socialno varnost državljank in državljanov in v proračunu ohranilo sredstva za zagotavljanje socialne varnosti. Za transferje posameznikom in gospodinjstvom je bilo v letu 2013 namenjenih več kot 1,2 milijarde evrov. Za leti 2014 in 2015 se bodo sredstva za transferje posameznikom in gospodinjstvom celo povečala.

V letu 2013 so bili opravljeni predvsem najnujnejši popravki  zakonodaje. Letošnje leto pa bo bolj usmerjeno v pripravo nekaterih sistemskih zakonov oziroma urejanje področij, ki so doslej zakonsko neurejena (študentsko delo, dolgotrajna nega, družinski zakonik). Eno ključnih področij še vedno ostaja tudi boj z brezposelnostjo za kar potrebujemo gospodarsko rast. Ključni inštrument ministrstva pa je aktivna politika zaposlovanja.

Ministrica dr. Anja Kopač Mrak je poudarila, da je bilo veliko narejenega, da pa nas veliko dela še čaka. »V Državnem zboru sem prisegla, da bom delala za blaginjo državljank in državljanov in to po svojih najboljših močeh tudi počnem, čeprav se zavedam, da so pričakovanja ljudi mnogokrat večja,« je pregled dela prvega leta sklenila ministrica, ki se je za opravljeno delo zahvalila tudi uslužbencem ministrstva.

Več o delu ministrstva…

(Skupno 24 obiskov, 1 današnjih obiskov)