Dr. Igor Papič je v Državnem zboru prisegel kot minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije. S tem je bilo tudi ustanovljeno Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije.

V skladu z Zakonom o vladi (ZVRS-J) se je dosedanje Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport razdelilo na Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje. Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije se bo osredotočalo na kakovosten razvoj visokega šolstva, prenos znanja v prakso z namenom razvoja celotne družbe ter vzpostavitev spodbudnega okolja za raziskovanje in inoviranje. Cilj ministrstva je, da postane Slovenija dežela znanja, znanosti in inovacij ter da je kot taka prepoznana tudi v svetu.

Dr. Igor Papič je bil do sedaj minister za izobraževanje, znanost in šport, s 24. januarjem 2023 pa je prevzel vodenje Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije.

Vlada je za državnega sekretarja na omenjenem ministrstvu imenovala dr. Matjaža Krajnca, ki je pred tem prav tako opravljal to funkcijo na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

Vir: Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije, 24. 1. 2023

(Skupno 35 obiskov, 1 današnjih obiskov)