Vlada RS je na seji 18. februarja dala soglasje k imenovanju dr. Mojce Novak za v.d. direktorico Nacionalne agencije RS za kakovost v visokem šolstvu (NAKVIS). Za vršilko dolžnosti jo je imenovala z 19. 2. 2010 za dobo šestih mesecev po konstitiranju sveta agencije.

Dr. Mojca Novak  je doktorica socioloških znanosti z večletnimi tudi vodstvenimi izkušnjami na področju visokega šolstva in zagotavljanja kakovosti v visokem šolstvu. Od leta 2006 je dekanja Visoke šole za upravljanje in poslovanje Novo mesto.

Imenovanje v.d. direktorice NAKVIS je zadnji akt MVZT v odnosu do agencije, je na novinarski konferenci po seji vlade dejal visokošolski minister Gregor Golobič. NAKVIS, ki bo operativen postal maja letos, bo namreč od ministrstva in vlade neodvisen organ. Korak, ki sledi, je imenovanje članov sveta NAKVIS. Ta bo neposredno konstituiran s strani visokošolskih deležnikov, je dejal minister Golobič. Svet NAKVIS bo tisti, ki bo v roku šestih mesecev od konstituiranja imenoval direktorja ali direktorico NAKVIS.

Vir>> Novica MVZT

(Skupno 44 obiskov, 1 današnjih obiskov)