Raziskovalec dr. Peter Križan je kot nosilec projekta ERC za uveljavljene raziskovalce pridobil še projekt ERC za potrditev koncepta svojih raziskav in hitrejši prehod v inovacije.

S svojo prijavo na razpis za projekte za potrditev koncepta raziskav (»ERC Proof of Concept Grant«) je recenzente prepričal tudi dr. Peter Križan, ki gostuje s svojim ERC projektom za uveljavljene raziskovalce na Institutu Jožef Stefan, ter ga izvaja v sodelovanju s Fakulteto za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani. Izmed 232 ocenjevanih vlog so jih 90 izbrali za financiranje, med njimi tudi vlogo dr. Petra Križana. S tem je postal peti nosilec raziskovalnega projekta ERC v Sloveniji, ki je pridobil tudi dodatno podporo za razvoj inovativnih potencialov svojih raziskav.

V okviru svojega raziskovalnega projekta ERC z naslovom FAIME dr. Peter Križan raziskuje nove pojave v fiziki osnovnih delcev, popularno imenovane Nova fizika. Po navedbah slovenskega dobitnika bo s svojo raziskovalno skupino zdaj raziskovalni projekt nadgradil z ERC projektom za potrditev koncepta »CherPET – Cherenkov light for total-body Positron Emission Tomography«.

Vir in več informacij: MIZŠ in Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije, 24. 1. 2023

 

(Skupno 14 obiskov, 1 današnjih obiskov)