Na spletišču ministrstva za izobraževanje je z dne 1. 7. 2014 objavljena novica o tem, da je minister dr. Jernej Pikalo na novinarski konferenci 1. julija javnost seznanil, da se šestletna saga glede izgradnje osnovne šole Ljudevita Pivka za otroke s posebnimi potrebami na Ptuju končno razpleta. Pred dnevi je namreč vseh 16 občin končno podpisalo sporazum o izgradnji te šole. V sporazumu so določeni sofinancerski deleži. MIZŠ pa je svoj delež še povečal in sicer za 566.475 evrov, kar pomeni, da bo za izgradnjo te šole prispevalo skupno 2.193.707 evrov.

Minister dr. Jernej Pikalo ob tem poudarja, da: »smo otrokom s posebnimi potrebami dolžni zagotoviti ustrezne pogoje za izobraževanje.« OŠ Ljudevita Pivka je s to investicijo prvič sodelovala na razpisu takratnega MŠŠ leta 2008. »Od takrat se vleče ta saga o dogovarjanju manjših občin bivše občine Ptuj s sedanjo Mestno občino Ptuj o sofinanciranju. Sedaj smo prišli do točke, ko je bil sklenjen dogovor z vsemi 16 manjšimi občinami in Ptuj o sofinancerskih deležih. Zato pričakujemo, da bo Mestna občina Ptuj sedaj sklenila dogovor z izvajalcem gradbenih del za nadaljevanje gradnje ter da bo to osnova za pospešeno gradnjo,« je dejal minister.

Republika Slovenija je ves čas sodelovala v teh pogovorih in tudi povečala svoj delež sofinanciranja, da bi bila gradnja čim prej dokončana, je poudaril minister dr. Pikalo. Predvidena dinamika je, da letos MIZŠ za gradnjo OŠ Ljudevita Pivka prispeva 916.475,00 evrov, prihodnje leto 550 tisoč, v letu 2016 pa še 327.232 evrov. Preostanek je ministrstvo prispevalo že v minulih dveh letih.

(Skupno 14 obiskov, 1 današnjih obiskov)