Na Inšpektoratu RS za šolstvo in šport je bila danes opravljena primopredaja poslov med dosedanjim in novim v. d. glavnega inšpektorja dr. Mitjo Blaganjetom in dr. Simonom Slokanom.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport si prizadeva za zagotavljanje varnega in spodbudnega učnega okolja. To je tudi eden od temeljnih ciljev vzgoje in izobraževanja ter zajema tako krepitev socialnih veščin, strpnosti, spoštovanja drugačnosti kot omogočanje razvoja in doseganje čim višje ravni ustvarjalnosti.

Dr. Simon Slokan ima bogate izkušnje na področju preprečevanja medvrstniškega nasilja, vsakodnevno se ukvarja s problematiko različnih pojavnih oblik nasilja v šolskem prostoru in na športnih prireditvah ter že vrsto let prek medresorskih delovnih skupin sodeluje z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport.

Prepričani so, da je dr. Slokan ustrezna izbira za vršilca dolžnosti glavnega inšpektorja Inšpektorata RS za šolstvo in šport, saj njegova vizija, kako učinkovito voditi inšpektorat, okrepiti svetovalno preventivno vlogo inšpektorata ter se spopadati z izzivi, ki jih obravnava in rešuje šolska inšpekcija, sovpada z vizijo Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Vir: MIZŠ, 18. 2. 2019

(Skupno 827 obiskov, 1 današnjih obiskov)